portré

2013. júl. 16. portré 0

Többféle ruhában, sokszínű habitussal állt a fényképezőgép elé Császár Zsuzsanna zongoraművésznő. Mivel nem ismertem korábbról, nem igen tudtam eldönteni, melyik is a sokféle arc közül az igazi. Ő megnyugtatott aztán, hogy mindegyik az, hiszen szeretheti az ember egyszerre Mozartot és Bartókot is ugyebár... Itt néhány azonos stílusú, klasszikus képet mutatok meg, fekete-fehérben.

©
2013. már. 12. portré 1

Az Éviről készült képek széles skálán mozognak: az egyiken felszabadult bakfis, a másikon vonzó fiatal hölgy, és van olyan is, amiben már van némi dráma (még ha kellően el is van ásva :). Azért sikerült ilyen sok arcát megmutatnia/nunk, mert kimagaslóan türelmes alany volt :)

©
2012. nov. 30. portré 0

A kényszer nagy úr... Sokan vannak, akik csak akkor hajlandóak fényképezőgép elé állni, ha muszáj, mert bár több hónapja le kellett volna már adniuk egy fotót magukról egy kiadványhoz vagy honlaphoz, egyszerűen nem bírták rászánni magukat... Aztán ha végre eljönnek, hosszasan mesélnek róla, milyen rémes képek készülnek róluk mindig, és bár persze bíznak a fotósban, de a "hozott anyagra" történő gyakori hivatkozásuk jelzi: el vannak szánva a legrosszabbra. 

Látni aztán, amikor lelkesen nézik a magukról készült fotókat és hallgatni, amikor beszámolnak a családjuktól, barátaiktól és rég feledett ismerősöktől besepert elismerésekről, azt hiszem a fotózás egyik legnagyszerűbb kísérőjelensége :) 

©
2012. jún. 12. portré 0

Soma nem akart fotózkodni. Az autofókusz sem bírt lépést tartani az általa diktált tempóval, sorra bújt ki és el a beállított fény vagy háttér elől, és ha végre jó helyen volt, gondoskodott róla, hogy arcáról leolvasható legyen, mit is gondol minderről. Ezért aztán jórészt Somának köszönhető, hogy a megszokottnál sokkal eredetibb és élettelibb képek születtek. Erre esély sem lett volna, ha jó gyerek módjára, egy helyben marad... :)

Soma és szülei vagány hozzáállásán kívül nagyon jó volt az is, hogy kérésemnek eleget téve "összeöltözött" a család, vagyis a hozott két szett ruha színében és stílusában is teljesen összeillett.

Azóta Krisztina pocakjának két lakója is világra jött már. Ezúton is sok boldogságot kívánunk nekik!

 

©
©
2011. szep. 29. portré 0
©
©
2011. júl. 20. portré 0
©
2011. júl. 20. portré 0
©